Artıları, eksileri...(4)

Kadri Güler Profil Resmi
Kadri Güler

Geçtiğimiz 3 gündür Belediye CHP ve AKP Belediye Başkan adaylarının artılarını ve gördüğüm eksilerini yazmaya çalışıyorum.
Bugün, Belediye Başkanı adaylarından Saadet Partisi adayı Adan Bıyıklı hakkındaki  görüşlerimle bu konuyu sonlandıracağım.
Adnan Bıyıklı’yı çoçukluğundan bu yana tanırım.  

Balıkpazarı mahallesi1 Nolu Cadde debüyüdük. Babası Nail Hoca (Bıyıklı) babam gibi Balıkpazarı Camiinde fahri hocalık yaparlardı.
Nail Hoca’nın 4 erkek, bir de kızı vardı.
O günlerin nüfusu çok az olduğundan kentin merkezi Balıkpazarı semtiydi.
Ortaokulda ülkücü dünya görüşünü Edebiyat öğretmenleri Tuğman Ciğanoğlu’nun dan öğrendi. 4 kardeşte 1970’li yıllarda ülkücü gençlikten geliyordu.
O günler sağ sol kutuplaşmanın çok sert yaşandığı günlerdi.
Lise yaşamından sonra Tıp Fakültesi ve değişik yerlerde çalışmaları ardından Adnan Bıyıklı ve kardeşlerin bir bölümünü merkez sağ AP ve DYP çizgisinde gördük. 
Adnan Bursa Devlet Hastanesinde görev yaparken Başhekim Yardımcısı, ağabeyi Basri TEDAŞ’ta mühendis, ortanca ağabeyi Yusuf ise spora meraklı olduğundan Bursa ve Yalova İl Spor müdürlüğü yaptı.
Yusuf, DYP’den milletvekili adayı oldu, seçilemedi. 
Adnan siyasete girmedi. Devlet hastanesinden ayrıldıktan sonra ilk siyasi deneyimi Demokrat Parti de başladı. 
Gemlik Belediye Başkanı aday adayı oldu. O’nun aday adaylığını, İl Başkanı Mehmet Hamaloğlu’nun istediğini duydum. Bayram Demir aday gösterilince 4 yıl Gemlik’ten uzak kaldı. 
2014 seçimlerinde bu kez Bıyıklı’yı MHP adayı olarak gördük. 
Kendi açıklamasına göre, O’nu aday olmaya, Osman Durdu davet etmişti.
2014 seçimlerini anımsarsanız, Gemlik Belediyesi’nde başlatılan yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak Başkan ve 2 başkan yar dımcısına görevden el çektirildi. Şaibeli bir seçimle, Belediye Başkan Vekilliğine Refik Yılmaz getirildi. Bunun bir fetö operasyonu olduğu sonra ortaya çıktı.
Bu ortamda, CHP seçimlere kadar yıpratıldı. CHP den aday olan İbrahim Talan’a  CHP’liler oy vermediler. CHP’nin bir kısım oyları MHP adayı Bıyıklı’ya gitti.
Bıyıklı 20 bin civarında oy aldı. 
Adnan Bıyıklı ile MHP’nin çıtası yükseldi böylece ilk adaylığında başarı sağladı. 
Bıyıklı’yı bu kez 2019 seçimlerinde İYİ Parti adayı olarak Partinin ilçe kurucusu olarak gördük. CHP,  İYİ Parti ittifakı üzeri ne, Gemlik CHP adayına bırakılınca, Bıyıklı partisinden istifa etti. Bir baktık Bıyıklı bu kez Saadet Patisi’nin adayı olmuş.
İşte bu gel, gitler Bıyıklı’nın en çok eleştirilen yönlerinden biri oldu. Belediye Baş kan adaylarının siyaset üstü olmasını savunan Bıyıklı, kendi dünya görüşü dışında bir partinin adayı olarak yola koyuldu. 
Gemlik’te oturmaması yapılan eleştiriler den biri. Parti içinde bir takımı olmaması, oradan, burdan toplama kişilerle meclis takımını kurmaya çalışması eleştiri konusu. Belediye Başkanlığı hastane yönetmeye benzemez. Bir çok siyasi partinin oluşturduğu Meclis, bir iğneli fıçı gibidir.
Bıyıklı’nın sıkıntısı kendi siyasal olmayan bir oluşumun içinde bulunması. Bakalım MHP de gösterdiği performansı Saadet oylarını yükseltererek gösterecek mi?

 



Diğer Yazıları