Gündem İstanbul seçimleri...

Kadri Güler Profil Resmi
Kadri Güler

Türkiye İstanbul seçimlerine kilit lendi. Her yerde konuşulan konu YSK’ nun İstanbul seçimlerini iptal etmesi ve Ekrm İmamoğlu’nun mazbatasının iadesi....
Ekonomi, siyaset, eğitim, sokaklar bu seçimleri konuşuyor. Türkiyenin önde gelen sivil toplum kuruluşla rından, patronların derneği TÜSİAD seçimlerini iptalini eleştirdi.

AKP’nin eski kurmaylarından Bülent Arınç’ın önceki günkü açıklamaları gündeme damgasını vururken, dün de eski Cumhur başkanı Abdullah Gül’ün twiterde yaptığı açıklama gündemde.
Gül paylaşımında “Anayasa Mahkemesi’nin 2007 yılındaki hatasız “3367 Kararı” karşısında ne hissetiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu’nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım.
Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız.” 
Gerçekten öyle.
Bir arpa boyu yol alamadık.
Dahası demokratik yaşamı ilerleteceğimize daha da geriletip tek adamın yönetimine bıraktık ülke yönetimini.
Bu gidiş bana, Baas Rejimlerinin yaşandığı Irak, Suriye ve Mısır ile Libya’nın devrik liderleri Saddam, Esat, Nasır, Kaddafi’yi anım satıyor.
Dün partilerin grup toplantılarında yapılan konuşmalar çok sert oldu.
İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’in verdiği mesajlar tarihe not düşülecek nitelikte oldu.
Kılıçdaroğlu daha da ileri giderek, YSK üyelerini topa tuttu.
Kılıçdaroğlu, “YSK kararının vatandaşın iradesine kumpas” olduğunu ileri sürdü.
Kemal Kılıçdaroğlu daha da ileri giderek, “Her yerde, herkes için adaleti arayacağız. Adalet, egemen güçlerin adaleti değildir! Taşerondan hakim olmaz, üç kağıtçıdan hakim olmaz! İstanbulluların vicdanına sesleniyorum, bu YSK'deki çetelere iyi bir ders vermek zorun dayız. Milletin iradesini yok sayarak birilerine yaranmaya çalıştılar. Hiçbir baba çocuğuna bu kadar kötü bir miras bırakamaz, bunlar bırak tılar.” diyor.
Kılıçdaroğlu bu sözleri bilerek söylüyor, bunun bir bedeli olduğunu bilerek...
Göreceksiniz yine davalar açılacak, tazminatlar istenecek.
YSK nun İstanbul seçimlerini yok sayması ve eften püften şeylerle iptal etmesi Ekrem İmamoğlu’nu daha da büyütecek.
Dün siyasi partilerin yaptıkları açıklamalar Cumhur İttifakına karşı topyekun bir karşı ittifak kurulmasına yol açacaktır.
Çünkü ortada bir haksızlık, bir hak ihlali, vatandaşın kullandığı oyu değersizleştirmek, adaletsizlik ve kazanılmış seçimin elden  alınması gerçeği vardır.
Öyle sanıyorum ki, DSP, Saadet Partisi, HDP, ve diğer seçimlere katılan partilerde Ekrem İmamoğlu’nu destekleyecekler ve 23 Haziran seçimlerinde Ekrem İmamoğlu AKP ve MHP’nin korkulu rüyası olacaktır.
AKP ve MHP nin kaybetme ve giderek yol olma korkuları mağdur bir Ekrem İmamoğlu yarattı.
Halk hatta AKP li ve MHP li sağduyu seçmenler oylarını haksızlıktan yana değil, haklı olandan yana kullanacaklar.
YSK’nın 7 üyesi ise asla unutulmayacak.
 



Diğer Yazıları