Mecliste Kara Tablo

Kadri Güler Profil Resmi
Kadri Güler

Gemlik Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısına CHP’li Meclis üyesi Galip Gür’ün Cihatlı Mahallesine yapılan Sosyal Konutlar ile ilgili açıklaması damgasını vurdu.
Galip Gür, Yapılan Toplu Konutlardan 480 daireden 158 tanesinin tamamen bitirildiğini diğerlerinin ise yarım eksikleri bulunduğunu söyledi.

Gür, haftalar süren incelemer sonunda Sosyal Konutlarla ilgili borç ve alacaklar ile taahhütler hakkında çıkardığı tablolar üzerin den meclisi bilgilendirdi.
Önümüzdeki günlerde Gemlik halkıyla da paylaşılacak olan bu bilgiler öncesi, meclis üyelerine bilgi verildi.
Dün gözlemlediğim rakkamlar ve verilen bilgiler ile kara bir tablo çizdi Galip Gür.
Gemlik Belediyesi’nin Sosyal Konutları tamamlaması büyük zaman alacak.
Çünkü eksik konutlara tamamlamak için 74 milyon lira paraya ihtiyaç olduğu gibi, bazı müteahhitlerin işi bırakması, yeniden ihalelere yeni rakkamlarla çıkılması sonucu bu maliyetin 100 milyon liranın üzerinde olacağı görülüyor.
Belediyenin sattığı konutlardan elde edilecek gelirler ise 10 yılda belediyeye döneceği için sıkıntılı bir dönem bekliyor Gemlik Belediyesini.
Sertaslan bunun için, “Bu konuda çalışmak tan yorulduk. Bir komisyon kurulsun, yoksa bu konu Belediyeyi 5 yıl kilitleyebilir” dedi.
Sertaslan, sorunların aşılacağını belirtirken, “Baharı biz getirdik. Yazı beraber getirelim” di yerek meclisteki gruplardan birlik ve beraberlik istedi.
Bu sorun çözülmeden, Gemlik’e hizmet getirmenin zorluğu konuşuldu dün mecliste.
Bunun için Sertaslan’ın önerisiyle meclisteki partilerden oluşan özel bir komisyon kurularak bu konuyu derinlemesine inceleyip, sorunları gidermek için çözüm önerileri ortaya konacak.
Mecliste dikkatimi çeken, Refik Yılmaz tarafından uzun yıllar meclis açıldıktan sonra grup sözcülerinin konuşmalarının ve önergele rin meclis sonuna bırakılma uygulamasından vazgeçilmesi oldu.
AKP, MHP ve CHP grup sözcüleri yeni dönem için güzel konuşmalar yaptı. 
Bunları gazetemizin sayfasına sığdırmak olanaksız.
AKP ve MHP’lilerin önergeleri ard arda sıralandı.
Bir çoğu ilgili komisyonlara gönderilirken, AKP’nin Devlet Hastanesi yolunun geliş, gidiş çift yol yapılması önerisi, MHP’nin İskeledeki Festival Alanında bulunan sahnenin yıkılarak daha kullanışlı bir meydana kavuşturulma istemi, Mahmut Solaksubaşı’nın bu alanın adının eskisi gibi ‘Gemlik İskele Meydanı’ olma öneri si, komisyona havale edilirken, Osman Durdu’nun, 60 dönümlük arsa satışı nedeniyle mahkeme kararına uyulmaması ile Gemlik Belediyesi’nin büyük zararlara uğratıldığını, buna neden olan eski Başkan Refik Yılmaz hakkında, “Kamu zararı oluşturduğu, doğacak zararların Refik Yılmaz’dan tahsil edilmesi” önerisi dikkat çekti.
Meclis, Umurbey eski Başkanlarından merhum Pars Dönmez ile Mete Okay’ın adlarının uygun yerlere verilmesini gündemine aldı.
Ramazan şenlikleri için İstanbul Feshane de yapılan ünlü şenliklere benzer şenliklerin Gemlik’te başlayacağını Başkan Sertaslan açıkladı.
2 bin kişiye her gün sıcak yemek dağıtımının yapılacağı, 13 noktada ise iftar sofralarının açılacağı belirtilirken, “Çocuklar aç uyumasın” projesi için Gemliklilerden maddi ve aynı yardım alınması karara bağlandı. 



Diğer Yazıları