GEMLİK’TE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Haydar Yiğit Profil Resmi
Haydar Yiğit

Birinci amatör küme futbol maçlarında Gemlik takımları üç galibiyet bir yenilgi aldılar. Heyecan fırtınası artarak devam ediyor. Gemlikspor’un eski sporcusu ilçemize spor müdürü olarak atandı. Gökhan Özler kardeşim İlçe Kızılay başkanlığından ayrılmak istiyor. 
Çotanaksporumuz Pazar günü Umur bey’de oynadığı lig maçını galibiyetle tamamladı. Misafir ettiği Soğukkuyu spor’a karşı baştan sona üstün oynayan takımımız maçı da 3-1 kazanmasını bildi. Tamamen Gemlik çocuklarından kurulu ve kendi yetiştirdiği sporcularla maçlarını oynayan Çotanakspor, üçüncü maçında sahadan galibiyetle ayrıldı. Ben daha önce Çotanakspor’un ilerleyen haftalarda toparlanacağını yazmıştım. Sebebi transferlerden dolayı sezonu geç açmalarıydı. Bahadır ve Ömer hocalarım takımı muhakkak daha ileriye taşıyacaklardır. Büyük bir ihtimalle sezonu ligin ortalarında tamamlayacaklar. Üst sıraları bile zorlarlar. 
Çotanakspor maçından sonra sahaya Umursporumuz çıktı. Ne yazık ki ra kibi Millet Mahallesi spor şampiyonluğa oynayan bir takımdı. Umurspor’un amacı güzel futbol oynayarak çocuklarına spor yaptırmaktı. Bunu başarıyorlar da. Güçlü Millet Mahallesi spora karşı fazla direnemediler. Umurspor’un menejeri Halil Çelebi, biz haddimizi bilen bir takımız. Bu seneki amacımız güzel futbol oynayarak ligde kalmaktır. Ekonomik imkanlarımız neyi gerektiriyorsa onu gerçekleştireceğiz dedi. 
Gemlik takımları arasında şampiyonluk şansı en yüksek olan Vefaspor olarak gözüküyor. 
En büyük iki raki bini deplasmanda yenmeyi başardılar. İnegöl Doğanspor ve Bağlarbaşı spor grubun iki güçlü takımıydı. Ama Vefaspor ikisini de dep lasmanda yenmeyi başardı. Üç maçtan dokuz puan çıkardılar. İçerde dışarda yenmeyi başardılar. Üç maçta dokuz puan çıkardılar. İçerde dışarıda fark etmiyor. Başkan Turgut Akcan geçen sene eksik gördüğümüz yerlere iyi transferler gerçekleştirdik. Bu yüzden saha içerisinde istedikleri mizi daha kolay başarıyoruz. Takım olarak konsantireyiz. İnşallah beklentileri miz sezon sonunda karşılık bulur. Sezonu kazasız belasız tamamlarız dedi. 
Gemliksporumuza gelince üç yıl sonra ilçe stadın ilk resmi müsabakalarına çıktılar. Takımın heyecanlı olduğu her halinden belliydi. Bir de normal çim sahada top oynayan tek takım herhalde bizdik. Sahanın görüntüsü her bakımdan heyecan verici. Bu durum bizim için avantajda, dezavantajda olabilir. Zira, bu güzel ortamda her takım iyi şeyler yapmaya çalışır. Saha her bakımdan cezbedici. 
Sahamızı güzelleştiren ve emek sarfeden herkesten Allah razı olsun. Tayfun kardeşimin bu konuda ellerinin yara olduğuna şahit olduk. Zira. her gün çimde zararlı otları tek tek yoluyor. Belediyemizden Fehmi Aslan ve Hulusi Gandar kardeşlerimin yine sahanın eksiklerinin giderilmesine büyük katkı sunduklarını biliyorum. 
Maça gelince  Yenişehir Çeltikspor grubumuzun her bakımdan iddialı takımlarından bir tanesi. Bizden puan almaya geldikleri belli. Bizim futbolcularımızın hala özgüveni eksik. Sağ bekimiz sağ açığa pas atıyor, o tekrar sağ beke atıyor. Sağ bek yine kendisine pas atıyor, o tekrar sağ beke atıyor. Önü de bomboş. Bu güvensizlikten kaynakla nan bir durumdur. İşin doğrusu bek sağ açığa pas atmışsa sağ açık hemen rakip kaleye doğru hamle yapar. Geçmeyi zorlar. Bunu yaparken topu kaptırabilir de. 
Ama, rakip defansı geçmek için hamle yapar. 
Sonuçta kötü oynadığımız maçta rakipten üç kat fazla gol pozisyonuna girdik. İki farkı yakalasak maçı koparacağız. Ama stres buna izin vermiyor. Takımımız maç oynadıkça düze lecektir. En az Tütünspor kadar biz de favoriyiz. 
Bir de artık şu kırmızı kartlara bir son verelim lütfen. 
İlçe Spor Müdürü olarak bir Gemlikli kardeşimiz göreve getirilmiş. 
Uzun zaman önce Gemliksporumuz da top oynayan Sabri Karaman hocamız İlçe Spor Müdürü müz olmuştur. Son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğün de Şube Müdürü olarak görev yapan Sabri hocamızın ilçemizde sporumuzun başına getiril mesi bizleri çok sevindirdi. Yıllar önce Sönmez Deliorman, Emir Yılmaz ve benim alt yapıda görev yaptığımız zamanlarda Sabri Hocam kaliteli bir futbolcumuzdu. Ticaret Lisemizde Müdür Yardımcısı iken bizlere çok yardımları oluyordu. Kendisiyle spor cuları konusunda çok olumlu çalışma larım olmuştu. Kendisine camia olarak başarılar diliyoruz. 
Gökhan Özler kardeşimin Gemlik’te bir iyilik meleği olduğunu bilmeyen yoktur. 
İlçemizin isimsiz kahramanlarından  dır. İhtiyacı olan herkesi yardımına koşar. Birinin eksiği varsa ne yapar eder bulur buluşturur ona yardımcı olur. Gönlü ve kalbi çok temizdir. Dojo karatenin başındadır. Kızılayımızın Gemlik başkanıdır. Ramazan ayında insanlara yemek yardımı yapmaktadır. 
Çok faal ve çok sosyal bir bireyimizdir. 
Bir sürü karate sporu yapan öğrencisi vardır. 
Gökhan kardeşimin yirmi yıldan fazla hizmet ettiği Kızılay başkanlığını bırakma kararı almış. 
Gençlerin önünü açma adına böyle bir kararı almış. 
Gökhan kardeşim boş durmaz. Hizmetlere devam eder.