Barışın kenti Gemlik...

Kadri Güler Profil Resmi
Kadri Güler

Yerel seçimler sonucu Gemlik’in 8 yıllık AKP’li Belediyesi’nin yerine CHP’li Beledi yeye bırakması, kentin her köşesinde deği şimin yaşanmaya başladığını gösteriyor.
İlçenin neredeyse her boş duvarına kendi reklam panolarıyla dolduran Refik Yılmaz’ın izleri Gemlik’te silinirken, kendisi de seçimlerden sonra ortalıkta gözükmü yor.
Gözükmeyi bırakın, medeni bir insan gibi belediyeyi yeni başkanına teslim etme cesaretini bile gösteremedi.
Yeni Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’ın  ilk işi Refik Yılmaz’ın kentin her köşesine astırdığı reklam panolarını söktürmek oldu. 
Dün tesadüf eseri Terminal Köprüsünden Zeytin Hali’ne doğru aracımla giderken, köprüdeki çalışma dikkatimi çekti.
 Aracı kenara park edip, ne olduğuna bakınca yeni Başkanın kaldırttığı “Millet Eğilmez Türkiye yenilmez” pankartı yerine yenisinin asıldığını gördüm.
Bir kentin girişinde, darbe girişimi yapanlara karşı aradan 3 yıl geçmesine karşın, militalis söylem içeren bir yazının yazılması hiçbir yerde görülmez.
O konu çoktan kapandı.
Ama kapatmak istemeyenler var.
Birde Fetöcülerle içli dışlı olup da, onları göklere çıkaranların sonradan farklı görüntüler sergilemesi de tartışılır.
Sertaslan, seçimlerden 10 gün önce Refik Yılmaz tarafından yenilenen militalist yazıyı kaldırtıp, yerine, “Barışın ve Huzurun Kenti Gemlik’e Hoş Geldiniz” yazdırmış.
İyi de yapmış.
Kavga değil barış ve huzura ihtiyacı var bu kentin, bu ülkenin.
Çünkü, 17 yıldır AKP zihniyeti bu ülkeyi ayrıştırdı, bazılarını ötekileştirirken, yandaş ları birinci sınıf vatandaş yaptı.
Bence sırada Orhan Veli’nin Bursa dan Gemlik’e girişteki;
“Gemlik’e doğru
Denizi göreceksin...
Sakın şaşırma”
dizelerinin yazıldığı tabelanın ışıklı olarak konmasını bekliyorum.
Hem de, Orhan Veli’nin güzel bir fotoğra fıyla birlikte.
Biliyorsunuz, Yılmaz döneminde, tabela yenilenecek diye sökülmüş, yerine konan tabelada, şairin fotoğrafı yerine kocaman bir Refik Yılmaz fotoğrafı asılmıştı.
Bununla da yetinilmemeli, Ahmet Dural Meydanı çevresinde duvarları kaplayan tanıtım deyip reklam kokan panolarda kaldırılmalıdır.
Buralara kirliliğin kapanması için güzelGemlik fotoğrafları konulabilinir.
Dün, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Başkan Uğur Sertaslan’ı makamında ziyaret etti.
 GTSO yöneticileri Belediye başkanına ilçeyi ortak akılla yönetilmesini, kendilerinin de ilçenin sosyal yapısında değişim için yardımcı olacaklarını açıkladılar.
Sertaslan da aynı düşüncede olduğunu, Gemlik için alınacak kararları sivil toplum kuruluşları ile birlikte alacağını yineledi.
İş adamları ve sanayicilerle öncelikli bir toplantı yapmak istediğini vurguladı. Bu arada GTSO yöneticilerine devraldığı bele diye ile ilgili bilgiler verirken, belediyenin tahmininden de çok büyük borç içinde olduğunu söyledi.
“Belediyeyi satsanız bu borç ödenmez” dedi.
Belediye çalışanları hakkında açılan kovuşturma ve soruşturmaların 100 leri aştığını, belediye hakkında 800 ün üzerinde hukuk davası bulunduğunu söyledi.
Yakında Sertaslan’ın nasıl bir belediye aldığını öğreneceksiniz.
 



Diğer Yazıları