GEMLİK ZEYTİNİ BLOOMBERG TV DE TANITILACAK

Kadri Güler Profil Resmi
Kadri Güler

Zeytinde hasat dönemi devam ediyor.
Zeytin üreticileri kasım ayında havaların yağışsız geçmesi nedeniyle olgunlaşan zeytinlerini toplamaya başlamıştı.
Aralık ayına girdik, zeytin hasadı hala bütün hızıyla devam ediyor.
Zeytinin hasat dönemi kış aylarına denk geldiğinden çok meşakatli bir üründür.              

Yağışlı havalarda zeytinliklere girilemedi ğinden, mutlaka yağışsız bir havada hasat yapılır. Son günlerde havların yağışlı olması ve soğuması zeytin toplayıcılarını zora sokuyor.
Biz gelelim konumuza.
Geçtiğimiz günlerde Bloomberg Tv. nin Tarım Bölümü sorumlusu Yük. Ziraat Mühendisi İrfan Donat ilçemizde Gemlik zeytininin hasadından pazarlanmasına kadar geçen süreç için çekimler yaptı.
Bloomberg Tv. nin Genel Yönetmeni bili yorsunuz Gemlikli.
Eski siyasetçilerden, Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Başaran ağabeyimizin biricik oğlu olan Cüneyt Başa ran, babasının isteğini kıramadı ve dünyaca ünlü Gemlik zeytini için bir program hazırlatılması emrini verdi.
Ziraat Programını hazırlayan tecrübeli televizyoncu İrfan Donat ve kameramanı bu nedenle ilçemizde konuk edildi.
Bu çekim öncesi Hasan Başaran, Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır ile görüştü. Gemlik zeytininin tanıtılması için başka bir Gemlik sevdalısı Belediye Meclis üyesi Mahmut Solaksubaşı da elini taşın altına koydu. Ve zeytinimizin tanıtımına yararlı olacak bir programın çekimi gerçekleştirildi. Ticaret Borsası Genel Sekreteri Bahadır Selvi’nin programın hazırlanmasında büyük emekleri geçti.
Bunun için çekim mekanının ağırlığı Muratoba Köyü oldu.
Burada Hasan Başaran’ın köye girmeden önceki zeytinliğinde zeytin toplanması, üreticilerle görüşmeler kayda alındı.
 Oradan Hasan Yıldırım’ın zeytin deposuna geçildi. Burada zeytinin doğal olarak su ve zeytin ile havuzlarda nasıl olgunlaş maya bırakılması çekimleri yapıldı.
Yakınlardaki zeytin yağ fabrikasında yağ sıkımı, Daniş Ekim çiftliğinde yine zeytin toplanması ve havuzdan çıkarılan zeytinlerin satışa götürülmesi, Yalova yolundaki Solive satış mağazasında Gemlik zeytininin satışı nın gerçek olarak çekimleri yapıldı. 
Konuk televizyonculara Hüseyin Ekim, zeytinlikte sucuk mangal keyfi yaşattı. 
Son zamanlarda televizyonlarda sunulan sağlık programlarında zeytin ve yağ konusu na konuşmacılar büyük önem veriyor.
Zeytinin ve zeytin yağının insan sağlığına olan inanılmaz yararlarını anlatıyorlar.
Ancak, Gemlik zeytininin havuzlarda ve kaplara, demir parçacıkları atılarak karartıl dığı gibi olumsuzu da duyuluyor.
Bloomberg TV de, belki de Show Tv. de yayınlanacak olan Gemlik Zeytininin serüve ni, bunca olumsuz propagandayı ortadan kaldıracak.
Bu çekimlerde Gemlik zeytinini diğer yörelerin zeytininden ayıran özellikler yapımcıya anlatıldı. Hatta yapımcı İrfan Donat, beline sepeti takıp ağaçtan tek tek zeytinleri topladı. Çekimlerin ne zaman yayınlanacağı bildirecek. O gün sanırım Gemliklilere de duyurulacak.
Bir başka Gemlik zeytini için güzel olay geçen hafta yine tanınmış bir uzman olan Dr. Yavuz Yazar da Mahmut Solaksubaşı’nın davetlisi olarak ilçemize geldi. Yavuz Yazar Gemlik zeytininin elle tek tek toplandığını görünce şaşırdı.
Zeytinin nasıl havuzlarda yenecek duruma geldiğini gözleriyle görünce şaşırdı.
Geçtiğimiz Cuma günü CNN Tv.ki programında bu Gemlik’te gördüklerini anlat tı. Bunlar Gemlik zeytinin tanıtımında büyük hizmetlerdir. Para harcamadan kurulan diya loglarla sağlanan ilişkiler zeytinimizin tanıtı mında değer katacak.
Emeği geçen herkese teşekkürler.
 



Diğer Yazıları