GEMLİK FUTBOLUNDA GÜZEL ŞEYLER

Haydar Yiğit Profil Resmi
Haydar Yiğit

Gemlik futbolunu bir bütün olarak düşünürsek son yıllarda hissedilir bir gelişme gözüküyor. Başarının merkezin de güçlü hale getirilmiş idari kadrolar yatar. Gemlik takımlarının en büyük eksisi ekonomik olarak güçsüz oluşlarındadır. Ekonomi takımlar için olmazsa olmazdır. İşverenlerinde ekonomik olarak giderek güçsüzleştiğini görüyoruz. Bu durum amatör takımlar için çok büyük bir olumsuzluktur. Zira gelirlerinin büyük bir kısmı yapılan yardımlardır. 
Son yıllarda  Kulüpler Birliği amatör takımlarımıza bayağı destek çıkmaktadır. 
Kulüpler Birliği’nin gelirleri sınırlıdır. Gelir getirici imkanları biraz daha arttırılmalıdır. Umurbey stadına bir satış yeri yapılabilir. Atık durumdaki çok amaçlı salon Kulüpler Birliğinin kontrolüne bırakılabilir. Umurbey stadına maç seyretmeye gelenler her şeyden mahrum kalıyorlar Su satılan bile bir yer yok.
Gemlik futbolunda idareci sıkıntısı çok önemlidir. Gerek spor kulüplerinde gerekse sosyal aktivite derneklerinde idareci bulmak çok zordur. İdarecilik önemli bir görevdir. Karşılık beklemeden yapılır. Yeri gelir cebinden harcarsın. Kulüp içindeki dengeleri sağlamak idarecinin görevidir. Gemliksporun, Vefasporun, Çotanakspor’un başarısın da temel pay idarecilerdedir. Kendilerinin mutlu sporcu ortamlarını sağlaması başarıyı getirmiştir. Mutsuz sporcularla başarı yakalanmaz. 
Tüm kulüplerimi zin amacı bünyesindeki sporculara mutlu ortamlarda spor yaptırmak olmalı. Bunu başaramıyorsa hiç yapmamalıdır. Aksi taktirde faydadan çok zarar verirsiniz. 
Birinci amatör küme takımlarımızdan Vefaspor, Gemlikspor ve Çotanaksporun çok başarılı olduklarını görmekteyiz. Umurspor’umuz ise ligde kalmayı garantile yince gençlere yöneldiğini görmekteyiz. 
Vefaspor yaptığı nokta transferlerle bu sene ligine damgasını vurdu. Fikret hocam ve öğrencileri bu sene işi şansa bırakmadılar. 
Büyük bir farkla ligde lider durumdalar. Sezon sonu ligi şampiyonlukla tamamlayacaklar. Vefasporun camiasını şimdiden kutlayabiliriz. Onlar bu durumun temelini geçen sene attılar. Kıl payı kaçırılan şampiyonluk bu sene gelecek inşallah. 
Çotanaksporumuza gelince bu sene herkes küme düşer gözüyle bakıyordu. Zira grubunda çok güçlü takımlar vardı. Ama onlar öyle bir mücadele ortaya koydular ki herkes parmak ısırdı. Bahadır ve Ömer hocamın gayretlerine Cem hocamında gayretleri eklenince güzel sonuçlar çıktı ortaya. Bir santra forları olsa süper amatöre çıkabilirlerdi. Takdire şayan bir mücadele koydular ortaya. Sporcuları ve idare heyetini asla unutmamak gerek. 
Gemliksporumuza gelince sezon başın da oluşturulan yep yeni bir idare heyetiyle başladıkları yolculukta önce U19 takımıyla şampiyonluğu yakaladılar. Daha sonra asıl hedef olan A takım başarısında onlarda çok iyi durumdalar. Birinci amatör kümeden süper lige çıkmayı garantilediler. Bu hafta oynadıkları üçüncü sıradaki Tütünspor’u 2-1 yenerek yarışta saf dışı bıraktılar. İlk iki sıradaki takımlar süper amatöre çıktığı için artık mücadele şampiyonluk için olacak. Bizim 3 puanlık bir avantajımız var. 
Tütünspor maçında izlediğim Gemliksporda defansın iki önemli isminin sakat olması göbekte aksamalara sebep oluyordu. Ama tribünde öyle bir seyirci vardı ki baştan sona Gemliksporumuza destek oldular. Hem de ağızlarından hiç kötü laf çıkmadan. Büyük bir sabırla beklediler. Maçtan puan kaybedileceği akıllardan hiç geçmiyordu. 
Maçta öne çıkan isimler önce santrafor Yıldıray ve daha sonra Kaleci Soner oldu. Selim’in karşı karşıya kaçırdığı pozisyon çok önemliydi. Kaptan Yıldıray kırk yıllık Gemliksporlu gibi canı gönülden oynadı. Bir defansta bir forvette ne gerekiyorsa yaptı. Kaleci Soner’in kurtardığı golde kendini topun önüne aslanlar gibi atması mükemmel bir görüntüydü. 
Gemlikspor’un BAL ligine çıkarken play offlardaki maçlarına damgasını vuran isim Kaptan Aptullah Apak’tı. O zamanlar ben kendisine Gemlikspor’un gladyatörü diye yazı yazmıştım. 
Aynı Aptullah Apak maç berabere iken oyuna girdi. Benim gözlerim yaşlanmıştı. 
Maç içerisinde öylesine olağanüstü şeyler yaptı ki anlatamam sürekli boşluklara kaçması, adam eksiltmesi, adam çekip geriden gelenlere alan yaratması, ikiye birlere gelmesi takımımıza hep fayda sağladı. Penaltı pozisyonunda Yıldıray’a yarattığı boş alandan gol atmamız çok güzeldi. kendisini Gemlikspor adına tebrik ediyorum. 
Başta Emir Ertem olmak üzere emeği geçen tüm idareci, teknik kadro ve sporcuları kutluyorum. Seneye çok büyük bir aksilik olmazsa süper amatördeyiz.